Created By:
Camilla Cederborg-Löwl
Collecting for:
Springslanten 2019 - Play for Peace
Syftet med skoljoggen är att skapa rörelseglädje och gemenskap. Vi tycker att viktigt att alla barn ska få möjlighet till att leka och vara barn därför hoppas vi att ni alla vill bidra med en slant till Clowner utan gränser.
En kan inte göra allt men alla kan göra något!


Information från Clowner utan gränser
Samtidigt som elever rör på sig gör de också gott för andra barn. I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen.


Just nu växer miljontals barn upp mitt i brinnande konflikter. Här är risken stor för att barn blir rekryterade som barnsoldater, hamnar i kriminalitet och utsätts för våld. Många av barnen har dessutom slutat leka. Andra leker krig istället för kurragömma.

Därför finns Clowner utan Gränser. För att ersätta barns tankar på våld och vapen med nya minnen fyllda av glädje och skratt. 2019 görs Springslanten till förmån för Clowner utan Gränsers internationella arbete Play for Peace. Genom att samla in pengar är ni med och ser till att hjälpen kommer fram till de barn som behöver den allra mest. Till barnen som flytt undan terroristgruppen Boko Haram i Nigeria, barnen från krigets Syrien, barnen från den förföljda rohingyaminoriteten i Burma och många fler platser runt om i världen. Med er hjälp kan Clowner utan Gränser ta leken till dessa barn och se till att de får tillgång till den barndom de har rätt till enligt FN:s barnkonvention.

Recent activity

  • Potentia Education Potentia Education Donated 25 kr

  • Anonymous User Anonymous User Donated 100 kr

  • Erica Sjöberg Erica Sjöberg Donated 50 kr

  • Camilla  Svedelius Camilla Svedelius Donated 50 kr

  • Anonymous User Anonymous User Donated 20 kr

  • Peter Boström Peter Boström Donated 300 kr

    Heja heja!

  • Danielle Stråberg Danielle Stråberg Donated 50 kr